mandag 26. mars 2012

Fra vinkjeller til vinkjeller i spansk fjelland

Gratalops ligger på en ås med utsikt over det meste av Priorat.
Joda, du leste riktig. Til tross for heftig mye stein kan vinområdet Priorat vise fram noen av de beste viner i Spania! Priorat er en del av vinregionen Catalunia, som omkranser Barcelona. Utrolig at noen kan produsere vin der -
vinområdet er stort sett dominert av fjell og stein. Inngangsporten er den lille landsbyen Gratalops. Den ligger på en fjelltopp, men der finner du flere gode vinprodusenter etablert. Sammen med Jan Egil går vi fra vinkjeller til vinkjeller for å teste noen av de mest spennende vinene. Dette er stedet for alle med sansen for fyldige og kraftige rødviner. Og det beste av alt: Det finnes en god del av dem på Vinmonopolet!
Priorat-vinene er "håndlaget" - det betyr at de også kommer opp i pris. Men det finnes også flere som de fleste vil føle var overkommelige på Vinmonopolet. Så dersom du er glad i varmende og kraftige rødviner, er dette et godt valg. Vinmonopolets utsalg har noen av dem og hvis du kan planlegge litt, finnes det muligheter til å bestille enda merker.
Hva slags mat kan vi bruke disse til da - hvis du ikke skal sitte å kose deg med vinglasset alene? Dette er viner for kraftige kjøttmiddager. Er du glad i kratige biffer, er det et godt valg. Elgstek glir som hånd i hanske. Vel bekomme!
 Priorat-viner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar