lørdag 13. juni 2020

En sommerlig rødvin

Det er vel gjerne hvit viner eller roséviner som vi ser for oss på terrassen. Men det finnes også sommerlige rødviner.
Pedro del Castillo er i følge vinmakeren selv, Hubert Weber, vinhusets lette rødvin. Bodega Weinert har en rekke fyldige og komplekse rødviner, men denne vil det være en god idé å ta fram nå. En forholdsvis frisk og ukomplisert rødvin. 
Her finner vi friske røde bær i form av kirsebær og litt plommer i bakgrunnen. Dette kommer fra vinens hoveddrue Bonarda, sier Hubert Weber, ens han har tilsatt blenden litt Malbec for å friske vinen opp.
Altså: God friskhet, fin fylde og nok garvestoffer.
Vinmaker Hubert Weber.
Derved blir den mer anvendelig i matveien. Her kan vi ta den fram til lyst kjøtt – altså kylling og svinekjøtt, men også sammen med salater. Vi kalte den en sommerlig rødvin, og grillvirksomhet hører jo med til sesongen. Vi vil ta den med der – en fin grillvin.
For øvrig kan vi legge til at mannen bak navnet (Pedro del Castillo) var spanjolen fra Rioja, som grunnla vinbyen Mendoza i 1561. Interessant at han kom fra et velkjent vinområde for å grunnlegge det som skulle bli Argentinas mest kjente vinby 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar