søndag 14. juni 2020

En herlig sommervin

For kort tid siden testet vi en hvitvin – Chardonnay – fra Bourgogne. Den klassiske duften og smaken på en Bourgogne-chardonnay er, foruten friskheten, noe kjeks og kanskje litt smørmalt. Den chardonnay-vinen vi hadde var mer drevet av frisk frukt enn kjeks og smørmalt.
Nå har vi smakt oss gjennom enda en Chardonnay – denne gangen fra Mendoza i Argentina. Vi snakker om Carrascal Chardonnay 2019 fra Bodega Weinert. Også her møtte vi den samme friske duften denne gangen med innslag av hvite akasieblomster. Vinen var god og fyldig og hadde fin syre. Det var mye frukt i form av epler foruten stor friskhet og i tillegg hadde lang ettersmak i munnen.

Temperatur viktig

Vi hadde rundt 11-12oC på vinen, noe vinmaker Hubert Weber mente var passe utgangspunkt om du skulle ha vinen til mat, men som en sommerlig drikk på terrassen var rundt 15 grader mer passe. Vi regner med at han tenkte på at en kjølig vin vil ha mer syre-preg, men har du noen grader høyere temperatur vil vinen være mindre krevende i munnen.



Matfølge?

Så hva slags mat vil vi ha sammen med denne? Her har vi en flott skalldyrsvin. Den vil ikke ha noe problem med å matche det vi måtte velge av følge til skalldyrene. Fiskeretter vil den også passe godt til. Ikke minst grillet fisk. Ta den også fram sammen med en god salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar