fredag 23. desember 2011

Så ble det jul i år også


God Jul og Godt Nyttår!
Ønskes deg og dine.

Her kommer en Julespesial med tanke på de mange muligheter for god mat og drikke gjennom den næremste uken. Svinestek er tradisjonsmat i julen. Her skal du få tips om et lite alternativ om du kan tenke deg å prøve noe nytt:

 
Svinefilet innbakt i spekeskinke
(målene er beregnet til 4 porsjoner)
Dette trenger du:
  • 800 gr. indrefilet av svin
  • 1 ts. pepermiks
  • 2 stilker frisk salvie
  • 6 skiver spekeskinke
Slik gjør du:
  1. Legg spekeskinkeskiver ved siden av hverandre med litt overlapping, gjerne på et matpapir.
  2. Legg på svinefileten, dryss over peppermix og salvie.
  3. Rull tett sammen. Spekeskinken kleber seg godt til fileten, og surring med hyssing er unødvendig.
  4. Grilles i 15-20 minutter. Snu ofte.
Voila! Du har et spennende alternativ til både svinekoteletter og svinestek. Skulle ikke forundre meg om dette ville passe bra sammen med både potetbåter stekt i ovn og surkål/rødkål etter behag.
(Alt etter forslag fra www.matprat.no)
Drikke:
  • Svinekjøtt er hvitt kjøtt (og ikke så kraftig). Det betyr at du kan spare de tunge rødviner. Vil du ha rødt kan en saftig ung Valpolicella være tingen, eller en fra langt sør i Italia Puglia eller Sicilia. I Alsace lager de hvitvner som skal tåle både surkål og stekte pølser. En norsk julemiddag er bare barnematen for en ekstra god Alsace Pinot Gris eller Riesling Grand Cru!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar