sĂžndag 30. august 2020

Tre-retters middag med god drikke


Harald inviterte oss til tre-retters middag 😀. Her hadde han stĂ„tt og kokkelert i flere timer. Da vi ankom fikk vi vite at hovedretten ikke ville bli laget fĂžr vi hadde kost oss med forretten. Det var fordi at her skulle maten vĂŠre nylaget (og mer nylaget var det ikke mulig Ă„ fĂ„ det!).
For menyen var klar:
En deilig skalldyrsalat med mango og avokado til forrett.
Deretter er det en herlig kremet tagliatelle med kylling, sopp og bacon. 
Til dessert blir det en ekstra god vaniljeis. Over isen hadde vi ringlet Pedro XimĂ©nes Monteagvdo (sherry)
i tillegg til Ä fÄ litt av samme i glasset.
Vinene som var innkjÞpt var anskaffet med omhu og med gode rÄd fra Vinmonopolets ansatte (i fÞlge Harald).
Til forretten fikk vi en Berne Inspiration RosĂ© 2019 (fra Provence i Frankrike). En ung og typeriktig Provence rosĂ©vin. Den er tĂžrr og har frisk duft og smak, med hint av tropiske frukter som fersken og aprikos. Den hadde god struktur med fin balanse. Vinen koster kr 199,90. Vinen traff midt i blinken til salaten 😄!
Til hovedretten fikk vi to viner. FÞrst en hvit Markus Molitor Riesling Trocken 2019 fra Moseldalen i Tyskland. Dette var ogsÄ en ung vin med mye frukt av sitrus, eple og hint av urter. Den var fyldig og har litt restsÞdme, men denne balanseres godt av syren i vinen. Vinen koster kr 164,50. Her matchet vinen svÊrt godt med hovedretten!
OgsĂ„ til hovedretten fikk vi en rĂžd Matua Marlborough Pinot Noir 2019 (fra

New Zealand). Den hadde en fruktig duft med rþde bér, litt urter og krydder. Denne vinen var tþrr og den hadde en ren og saftig smak med samme smaksbilde som duften. Vinen koster kr 149,90. Helmaks sammen med maten 😍!
Desserten var vaniljeis. Vinmonopolets anbefaling var en Moscato d'Asti laget av vinhuset Vajra (Piemonte). RĂ„det var at det var viktig Ă„ tenke pĂ„ at flĂžteis legger seg pĂ„ innsiden av munnen og kjĂžler ned. Derved mister du noe av muligheten til Ă„ smake vinen. Det mĂ„tte vi for all del unngĂ„ 😹! Og det gikk bra 😁. Vinen var perfekt og skapte harmoni med isen!

Det siste rĂ„det vi fikk fĂžr vi forlot Vinmonopolet var at hvis vi virkelig ville teste, sĂ„ kunne vi prĂžve en halvflaske av sherry'en Pedro XimĂ©nes Monteagvdo (fra Jerez i Spania). Ringle litt over isen og kanskje litt i glasset. Og slik ble det. SĂ„ hvis du vil ha en direkterapport fra vĂ„r fantastiske middag, kan du gĂ„ inn pĂ„ podcasten: Stor middag hos Harald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar