mandag 18. juli 2011

Lett - men smakfull mat!

Til tidligere nevnte måltid med Italiensk Kyllinggryte, hørte det også med en forrett. Denne tok min datter Vilde ansvar for og gjorde det om til en smakfull rett. Det var Bruschetta med Spekeskinke (også fra www.matprat.no) - altså nok en italiensk liten sak. Vår vin I Passo ble behørig testet også til denne retten, og ble absolutt vurdert som passende (også her hadde vi en del tomater).


Til denne trenger du følgende ingredienser:
  • 8 skiver langtidsmodnet norsk spekeskinke
  • 16 stk rød cherrytomat
  • 8 båt hvitløk
  • 4 ss ekstra virgin olivenolje
  • 2 ts grovt havsalt
  • 100 g ruccula
  • 4 skiver loff

Slik gjør du

  1. Legg tomater og hvitløk på litt aluminiumsfolie, ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folie over, klem folien godt sammen slik at du får en pakke. Stekes i ovn på 225°C i ca 10 minutter.
  2. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn på 250°C til brødet har en gyllen overflate. Gni skivene inn med en hvitløksbåt, delt i to.
  3. Legg ruccula på brødet. Legg 2 skiver skinke på hver brødskive.
  4. Legg over bakte tomater og hvitløk, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik.
Kan bare anbefales! Kan til og med lages på et enkelt husmannskjøkken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar